Látogatói információk

Jegyvásárlás

BELÉPŐJEGYEK

Online jegyvásárlás: a kiállításokra a www.jegymester.hu oldalon előre válthat jegyet.

Teljes ár:2000 Ft
Kedvezményes jegy1: 
1000 Ft
Családi jegy2:4000 Ft
Csoportos jegy3:-10%

 

16-26 éves kor közötti diákok, valamint 62 év feletti nyugdíjasok részére – a kedvezmény kizárólag az Európai Gazdasági Térség (EGT) állampolgáraira vonatkozik. A kedvezmény kizárólag a megfelelő igazolvány, illetve fényképes igazolvány felmutatásával vehető igénybe.
2Két felnőtt és három gyermek (18 év alatti)
3Minimum 20 fő

 

ÚJ VILÁG SZÜLETETT és A HÁBORÚ URAI

kombinált belépő: 3000 Ft

 

TÁRLATVEZETÉS

Tárlatvezetésére jelentkezni az ujvilagszuletett@varkertbazar.hu email címen lehet.

A bejelentkezésre minden hétköznap  8-17 óráig van lehetőség. Bejelentkezni a tárlatvezetés időpontját megelőzően minimum 24 órával szükséges.

A magyar nyelvű tárlatvezetés díja: 10.000 Ft/csoport + belépők

Az angol nyelvű tárlatvezetés díja: 12.000 Ft/csoport + belépők

A maximális csoportlétszám 25 fő.

Kombinált, magyar nyelvű tárlatvezetés az Új világ született és A háború urai című kiállításokra:

időtartam: kb. 1,5 óra

díja: 15.000 Ft/csoport (max. 25 fő) + belépők

DÍJTALAN BELÉPÉS

Díjtalan belépőt csak a látogatás napján, a kedvezményre jogosító igazolványt bemutatva tudunk kiadni a jegypénztárban.

Díjtalan belépésre jogosultak:

 • 6 éves kor alatt – kizárólag az EGT tagállamok állampolgárai számára
 • Fogyatékosággal élő személyek és egy kísérőjük számára

 

A 194/2000. (XI. 24.) Korm. rendelet a muzeális intézmények látogatóit megillető kedvezményekről 1 § alapján a rendelet hatálya nem terjed ki az egykori Honvéd Főparancsnokságra, illetve a Várkert Bazárra, mint kiállítóhelyre.

Ezért a jelenlegi kedvezményes jegyek mellett nem áll módunkban a fenti kormányrendelet 2.§-ban felsorolt kedvezményeket biztosítani, így nem biztosítunk díjmentes belépést:

 • a miniszter által kiadott szakmai belépővel rendelkezőknek,
 • legalább 400 fős taglétszámmal rendelkező, országos hatáskörű közgyűjteményi szakmai szervezet tagjainak,
 • közoktatásban dolgozó pedagógusnak,
 • a 70. életévét betöltött személyeknek.
 • Nem érvényes: „díjtalanul látogathatja a muzeális intézmények állandó kiállításait az EGT-állampolgár minden hónap egyik hétvégéjének a muzeális intézmény által meghatározott napján”.
 • Nem érvényes: „meghatározott nemzeti ünnepeken, állampolgárságra való tekintet nélkül a muzeális intézmények kiállításai díjtalanul látogathatók”.

 

A fenti jogszabályi felsoroláson felül nem jár kedvezmény:

 • NOE (Nagycsaládosok Országos Egyesülete),
 • MAOE tagoknak (Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete),
 • Budapest kártya, Hungary kártya birtokosoknak,
 • KKDSZ tagoknak (MAKASZ-KKDSZ igazolvánnyal) (Magyar Kamarákért és Szakszervezetekért Szövetség – MAKASZ, KKDSZ: Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete),
 • nemzetközi szerződések alapján (ICOM, ICOMOS),
 • egyéb szervezetek, egyesületek kártyáinak felmutatásával.

Megközelítés

MEGKÖZELÍTÉS TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL

A Várkert Bazár megközelítése a 16-os autóbusszal: A 16-os autóbusz a Deák Ferenc tér és a Széll Kálmán tér között közlekedik a Budai Várnegyeden keresztül. Az autóbusz Clark Ádám téri megállójától néhány perc sétával elérhető a Várkert Bazár.

A Várkert Bazár megközelítése a Déli Pályaudvar felől: M2-es metróval 2 megálló a Batthyány térig, majd 86-os busszal,19-es vagy 41-es villamossal a Várkert Bazár megállóig.

A Várkert Bazár megközelítése a Keleti Pályaudvar felől: M2-es metróval 5 megálló a Batthyány térig, majd 86-os busszal, 19-es vagy 41-es villamossal a Várkert Bazár megállóig.

A Várkert Bazár megközelítése a Nyugati Pályaudvar felől: M3-as metróval 2 megálló a Deák Ferenc térig, majd 105-ös busszal 3 megálló a Clark Ádám térig. A tértől 1-2 perc sétával jut el a bejáratig.

A Várkert Bazár megközelítése hajóval: A 11-es jelzésű, a Kopaszi-gát és Újpest, Árpád híd között közlekedő hajóval a Várkert Bazár megállóig. 

MEGKÖZELÍTÉS AUTÓVAL

A Margit híd, budai hídfő felől az Árpád fejedelem úton és az Angelo Rotta rakparton keresztül haladjon a Sztehlo Gábor rakpart felé. A rakparton haladjon tovább a Fő utca felé a Clark Ádám térig. A Clark Ádám tértől haladjon tovább a Lánchíd utcáig.

Az Erzsébet híd, budai hídfőtől haladjon nyugat felé, majd haladjon egyenesen az Attila útra, forduljon jobbra az Attila úton maradva, majd haladjon egyenesen az Apród utca felé. Forduljon balra, a Döbrentei utcára, haladjon egyenesen az Ybl Miklós tér irányába, majd haladjon egyenesen Folytassa az utat egyenesen a Lánchíd utca felé. Parkolási lehetőség a Várkert Bazár mélygarázsában.